HURÉ FRÉRES INATTENDUE 2018 EXTRA BRUT (0,75l)
Popis
ROČNÍK
Ročník 2018 byl pro šampaňské vynikající, přestože vegetační období přineslo tolik zvratů, že to většinu pěstitelů znervóznilo. Relativně teplá zima přešla do extrémně vlhkého jara a mrazy i obzvlášť silné krupobití zničily část úrody. Neuvěřitelné podmínky v srpnu však daly vinobraní nový směr. Tento měsíc přinesl stálá vedra, kdy teploty někdy stoupaly tak vysoko, že se réva začala přehřívat. Slunečné září však umožnilo hroznům dokončit proces zrání. Modré odrůdy jako Pinot Noir a Meunier mohly plně dozrát a Chardonnay bylo bohaté a zakulacené, přičemž si zachovalo potřebnou kyselost.
Hrozny
Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)
Zrání
Memoire vzniká metodou solera, která zahrnuje přes 30 rezervních ročníků - je tak vzpomínkou na dané sklizně. Víno zraje rok velkém dubovém sudu. Následně šampaňské zraje minimálně 4 roky ve sklepě na kvasinkách.
Dosáž: 3 g/l
Chuť
Šampaňské žluto-zlaté barvy s jiskřivými odlesky jemných bublinek. Toto šampaňské má minerální vůni plnou citrusů, zeleného jablka a čerstvě pečených toastů. Suchou a čistou chuť krásně doplňuje krémová až hedvábná textura. Objevují se tóny hlohu a briošek, ale chuť i tak zůstává čiperně svěží. Závěr je dlouhý, minerální a smetanový.
Párování s jídlem
Velmi příjemný aperitiv, ideální v kombinaci s mořskými plody od tataráčku ze sivena, přes krevety až po mořského okouna v soli.
Šampaňské doporučujeme podávat o teplotě 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Dva bratři, stejné hodnoty, vize, láska k vínu - to je podstata domu Huré Fréres, který vznikl před více než padesáti lety a stále je rodinnou firmou. Dnes ho vede Raoul Huré a jeho dva synové Francois and Pierre a najdete ho v Ludes v Montagne de Reims.
Při tvoření šampaňského se zaměřují na špičkovou kvalitu hroznů, která dávají jejich šampaňskému eleganci a komplexitu. Zároveň věří, že víno odráží kvalitu a kouzlo půdy, ze které pochází, a že je potřeba se o ni tedy starat.
Praktiky domu, které vedou nejen k udržitelnosti, ale i k jedinečnému šampaňskému:
- Využití organických kompostů
- Minimální zpracování půdy
- Údržba přirozeného půdního pokryvu
- Pečlivé prořezávání a způsob prořezávání přizpůsobený každé révě
- Neustálé a pečlivé pozorování našich vinic
- Pečlivé prořezávání rostlin a management koruny