Novinka

GANCIA ASTI D.O.C.G. (0,75L)

Carlo Gancia se narodil roku 1829 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století, kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií, se 19letý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie, aby se seznámil s víny za Alpami a nechal se jimi inspirovat. Ve Francii strávil dva roky a výsledkem této pouti bylo první italské šumivé víno. Rok po návratu, roku 1850, založil v piemontské obci Chivasso společně se svým bratrem Edoardem firmu „Fratelli Gancia“ (v překladu „bratři Ganciovi“).
Carlo využil nově nabytých znalostí z Francie a přepracoval koncept výroby šampaňského za použití hroznů odrůdy Moscato, typické pro tamní region. Vytvořil tak v podstatě nový typ šampaňského, který pojmenoval Spumante Italiano, v překladu „italské šumivé“ – toto původní víno se vyrábí dodnes (v současnosti pod názvem Gancia Asti D. O. C. G.). Tak se Carlo stal autorem a opatrovníkem prvních oficiálních pravidel italské „klasické metody“, která se dodržují do dnešního dne.
Rodinu Gancia pojí silné pouto se všemi, kdo se podílejí na výrobě jejích produktů. Vše začíná nepřetržitým a přímým kontaktem s vinicemi, půdou a pěstiteli. Honba za dokonalým produktem je podstatou kultury Gancia. Od selekce půdy a hroznů až po výběr kazety a jemné lisování vína – každý krok se provádí s maximální pečlivostí. Cyklus, který provází neustálá péče, uzavírá odpočinek lahví s vínem v historických sklepeních. Identita, řemeslná dovednost při obdělávání půdy a místo původu garantují mimořádnou kvalitu produktů Gancia. Z jasné identity plyne v čase neměnný styl produktů Gancia. Produkty značky Gancia vyprávějí příběh společnosti, jež nezapomněla na tradice a místo svého původu.


  • Na skladě
265 Kč
Kategorie: Gancia
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Itálie
Barva / Typ: Bílé
Odrůda: Moscato
Balení: Holá láhev
 

GANCIA ASTI D. O. C. G.

Vzhled: Zlatožlutá barva, jemné a vytrvalé perlení.
Vůně: Aromatická, s náznaky exotického ovoce, šalvěje a medu.
Chuť: Sladká, ovocná, velmi vyvážená; připomínající chuť hroznů Moscato Bianco.
Odrůda hroznů: Moscato Bianco
Výrobní proces: Hrozny jsou jemně lisovány, vinná šťáva je rozdělena na tři části – pouze ta nejlepší je použita při výrobě Asti D. O. C. G. Vinná šťáva je následně částečně fermentovaná do bodu, kdy podíl alkoholu činí 5,5 %. Výsledná šťáva je poté ponechána v -2 °C, dokud se v ní nezačnou tvořit bublinky. Doporučená teplota při podávání: 8 - 10 °C.
Párování s jídlem: Perfektní k moučníkům a dezertům; lze podávat také jako sladký aperitiv.
Obsah alkoholu: 7,5 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: