Ferrari Rosé (0,75l)

60% Pinot Noir a 40% Chardonnay. Jiskřivá lososová barva. Intenzivní příjemná ovocná chuť s tóny čerstvých lesních jahod a charakteristickým kvasinkovým aroma, které je typické pro sekty vyráběné klasickou metodou. Chuť je překvapivě ovocná, suchá, podpořená dostatečnou, živou kyselinou. Opět se objevuje aroma čerstvých lesních jahod. Výtečně doprovodí ovocné dezerty nebo jen tak pro radost.


  • Na skladě
695 Kč
Kategorie: Ferrari
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Itálie
Oblast: Trento
Barva: Růžové
 

60% Pinot Noir a 40% Chardonnay. Jiskřivá lososová barva. Intenzivní příjemná ovocná chuť s tóny čerstvých lesních jahod a charakteristickým kvasinkovým aroma, které je typické pro sekty vyráběné klasickou metodou. Chuť je překvapivě ovocná, suchá, podpořená dostatečnou, živou kyselinou. Opět se objevuje aroma čerstvých lesních jahod. Výtečně doprovodí ovocné dezerty nebo jen tak pro radost.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

fer_logo

Ferrari je vůdčí vinařství Itálie proslavené výrobou šumivých vín klasickou metodou. Proces výroby je v souladu s přísnými pravidly nastavenými zakladatelem Giulo Ferrarim, které jsou dnes základními regulačními principy kategorie Trento D.O.C.

Na výrobu vín Ferrari se používají pouze hrozny vypěstované v regionu Trentino - přesněji hrozny z nejlepších poloh vinic kategorie Trento D.O.C. O Trentinu se dá říci, že ohromuje a fascinuje svou rozmanitostí a kontrasty terénu, barev a teplot. Jednou z nejdůležitějších je odrůda Chardonnay, pro kterou jsou zde ideální podmínky – díky teplotním rozdílům mezi dnem a nocí v období dozrávání získává dokonalou vůni a aroma.

Hrozny jsou po sklizni velmi jemně lisovány. Do vylisované šťávy se přidají kvasinky a probíhá první fermentace, která dává výslednému vínu charakteristické aroma. Druhotná fermentace následuje po přidání tirážního likéru do již naláhvovaného vína. Láhve jsou poté uloženy na 2 až 10 let do sklepa – podle druhu výsledného vína. Poté je proces ukončen remuáží a doplnění láhve expedičním likérem – ten dodává výslednému vínu jeho finesu a podtrhuje jeho individuální charakter.

Historie vinařství Ferrari je spojeno se jménem Giulio Ferrari a jeho snem vyrobit víno inspirované kvalitou Champagne vín. Giulio byl zkušený a velmi pečlivý enolog, který vystudoval vinařskou školu v Montpellier. Již od začátku v roce 1902 vyrábí extrémně limitované množství vín za nadstandardní ceny. I přes vysoké ceny však není schopen krýt poptávku milovníků šumivých vín. V roce 1952 převzal od Giulia vinařství Bruno Lunelli – majitel nejznámějšího vinného baru v Trentinu – který pokračoval v započatém úsilí až do své smrti.

Díky pracovnímu úsilí a vrozenému obchodnímu talentu zvýšil produkci až na 100 tisíc láhví ročně. Jeho synové Gino, Franco a Mauro od roku 1962 převzali kontrolu nad vinařstvím a od roku 2005 pravnoučata Marcello, Matteo a Camilla pokračují ve více než sto let staré tradici. Jsou třetí generací vinařů, kteří vedou společnost se zdravým respektem k historii stejně jako s jasnou představou o budoucnosti. Jejich cílem je udržet si prestiž předního italského producenta šumivých vín vyrobené klasickou metodou a patřit do TOP 10 světa. Ferrari dnes není pouze úspěšnou vinařskou značkou – stalo se mezinárodní legendou italského vinařství.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.