Contarini Victor Pinot Rosé Brut (0,75l)
Popis
Odrůda
100% Pinot Noir
Vinifikace
Po stlačení se nechává mošt sedimentovat při nízké teplotě. Čirá šťáva fermentuje kvasinkami Saccharomyces Cerevisiae při teplotě přibližně 15°C. Po skončení první (alkoholové) fermentace se víno uchovává při teplotě 5°C až do druhé fermentace (šumivý proces), aby se zabránilo jakékoliv mikrobiologické změně. Druhá fermentace se provádí za stejných podmínek cca při teplotě 15°C po dobu 15 až 20 dnů s přidáváním kvasinek s omezenou produkcí CO2 a vytváří se tlak šumivého vína.
Degustace
Šumivé víno zářivé lososové barvy s elegantním jemným perlením a intenzivním ovocitým aroma. Chuť je svěží, s převládajícím vjemem ovoce, s lehkým náznakem pikantnosti. Suché dobře vyvážené víno s excelentní kyselinkou, osvěžujícím dozvukem a dlouhotrvajícím ovocitým perlením.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.