Bruno Paillard Premiere Cuvée Extra Brut (0,375l)

Výjimečné víno využívající šťavu z prvního lisu, obsahuje 22 % Pinot Meunier, 33 % Chardonnay a 45 % Pinot Noir. Toto Cuvée zrálo na kalech po dobu 3 let. Dosáž představuje 6g/l. 

 


  • Na skladě
809 Kč
Kategorie: Bruno Paillard
Velikost lahve: 0,375l
Obsah cukru: Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
 

Výjimečné víno využívající šťavu z prvního lisu, obsahuje 22 % Pinot Meunier, 33 % Chardonnay a 45 % Pinot Noir. Toto Cuvée zrálo na kalech po dobu 3 let. Dosáž představuje 6g/l. 

Zářivá slámová barva, typická pro vína z prvního lisu, je doplněná o živé a velmi jemné perlení. Vůně je svěží a ovocná, doplněná o aromata citronů a grepu - typická pro Chardonnay. Následují aromata červeného ovoce, zejména malin, višní a rybízu podtrhující přítomnost Pinot Noir. To vše je po chvíli provzdušňování doplněno o ovocné, sladké až exotické vůně Pinot Meunier. V chuti můžeme cítit křídovou mineralitu a tóny citrusových plodů, mandlí a pečeného chleba, doprovázené o známky kandovaného ovoce, třešní, fíků a ostružin. Toto Víno má krásnou délku a čistý závěr. 

Tyto aromata a chutě můžeme ve víně cítit v prvních letech, postupem času se budou tato aromata vyvíjet směrem k více květinovým a kořeněným vůním. 

Doporučujeme servírovat o teplotě 9 °C jako aperitiv, či k pokrmu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bp_logo

Firma Bruno Paillard, kterou založil majitel téhož jména až v roce 1975, je prozatím nejmladší z producentů šampaňského v tomto výlučném vinařském kraji. Její roční produkční kapacita je nyní půl milionu lahví výhradně typu „Brut“.

Vyrábí 3 druhy „non-vintage“ šampaňského a nabízí také několik starších ročníků, z nichž některé jsou velmi vzácné. Zhruba tři čtvrtiny produkce se vyváží do evropských zemí a USA (celkem do 23 zemí) a od roku 2003 také do České republiky. Veškerá produkce je dodávána pouze do gastronomie, vinoték a sběratelům vína. Bruno PAILLARD jako jedna z mála firem v Champagne označuje každou láhev datem tzv. „dégorgement“. To je okamžik, kdy se z láhve po několikaleté fermentaci odstraňuje usazený sediment, přidává se dosážní likér a láhev se definitivně uzavírá korkovým uzávěrem. Doporučuje se pak ke spotřebě v době od tří měsíců do pěti let, za předpokladu správného skladování jaké platí pro šampaňské.