Bombay Sapphire (1,0l)

Gin Bombay Sapphire patří do kategorie London Dry ginů. Vyrábí se již od roku 1761 procesem zvaným „vapour infusion“ neboli plynná infuze (alkoholové páry procházejí přes bylinné přísady umístěné odděleně v perforovaných měděných koších, a tím se jemná vůně každé botanicals vstřebá do alkoholu). Při výrobě se používá prvotřídní skotské obilí a 10 ručně sbíraných bylin a koření z celého světa (bobule jalovce, rajská zrníčka, citronová kůra, koriandr, andělika, kořen kosatce, bobule kubéby, skořicová kůra, mandle, lékořice). 


  • Na skladě
565 Kč
Kategorie: Bombay
Velikost lahve: 1,0l
Země původu: Velká Británie
 

Gin Bombay Sapphire patří do kategorie London Dry ginů. Vyrábí se již od roku 1761 procesem zvaným „vapour infusion“ neboli plynná infuze (alkoholové páry procházejí přes bylinné přísady umístěné odděleně v perforovaných měděných koších, a tím se jemná vůně každé botanicals vstřebá do alkoholu). Při výrobě se používá prvotřídní skotské obilí a 10 ručně sbíraných bylin a koření z celého světa (bobule jalovce, rajská zrníčka, citronová kůra, koriandr, andělika, kořen kosatce, bobule kubéby, skořicová kůra, mandle, lékořice). Unikátní způsob výroby, výborná kvalita použitých ingrediencí a jejich vzájemná vyváženost zaručují Bombay Sapphire jeho nezaměnitelný charakter. Bombay & Tonic:. 0,04 l Bombay Sapphire 0,08 l tonic měsíček limetky led Sklenici naplňte ledem, nalijte gin Bombay Sapphire a dolijte tonikem. Lehce promíchejte. Na závěr ozdobte měsíčkem limetky. Bombay Sapphire Collins. 0,04 l Bombay Sapphire 0,1 l soda 2 lžičky třtinového cukru čerstvě vymáčknutá šťáva z půlky citronu měsíček citronu led Prošejkrujte všechny ingredience kromě sody, nalijte přes strainer do sklenice s ledem. Dolijte sodou a ozdobte měsíčkem citronu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bombay_logo

Bombay Sapphire gin obsahuje 40 % alkoholu (miniatury pak dokonce 47 %). Od roku 1997 je značka vlastněna společností Bacardi Global Brands.

Název "Sapphire" je odvozený od proslulého 182karátového safíru "Hvězda Bombaje" (Star of Bombay), který pochází ze Srí Lanky a roku 1935 jej dostala darem známá herečka z němých filmů Mary Pickford od svého manžela během natáčení stejnojmenného filmu. Označení "Bombay" pak odkazuje k velké oblíbenosti ginu v Indii během období tzv. Britské Indie, kdy byla Indie britskou kolonií.

Připravuje se z 10 různých rostlinných přísad, tzv. botanicals. Základem jsou jalovcové bobule (Itálie), oddenek kosatce (Itálie), mandle (Španělsko), citronová kůra (Španělsko), semena koriandru (Maroko), kůra lékořice (Čína), čínská skořice (Indočína), kořen anděliky (Sasko), pepř kubéba (Jáva) a rajská zrníčka (západní Afrika).

Základní neutrální alkohol je do této palírny dodáván (nevyrábí si jej tedy sama), voda na finální ředění ginu pak pochází z přehradní nádrže Vyrnwy ve Walesu.

Pro jeho výrobu se stále využívá již zmiňované destilační zařízení typu Carter Head, s botanicals umístěnými v měděném perforovaném koši přímo v hrdle kotle, kde předávají své aroma stoupajícím alkoholovým párám. Právě tato metoda vede k jemné a lehké chuti, kterou oceňují také příznivci vodky - dlouholetého konkurenta ginu. Až dodnes se přitom využívá originální zařízení z 30. let 19. století jménem "Tom" a "Mary", pouze došlo k přidání dvou novějších přístrojů "Henry" a "Victoria" o celkové kapacitě 24 tis. litrů.

Gin v charakteristické modré lahvi s portrétem královny Viktorie je čistý, lehký a svěží. Jalovec je zde v porovnání s jinými London Dry giny méně dominantní, je přítomný spíše v pozadí, stejně jako například andělika. Cítíme také citrusy a postupně i aromatičtější přísady jako pepř či koriandr.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.