Novinka

Rémy Martin Humidor na doutníky

Originální dřevěný humidor na doutníky značky Rémy Martin. Humidor neboli zvlhčovač na doutníky zajistí doutníkům stálou a konstantní vlhkost, navíc je určitou ozdobou kuřácké sbírky. Je vyložen cedrovým dřevem a vybaven vlhkoměrem a polymerovým zvlhčovačem. Zvenku ho zdobí logo Rémy Martin.


  • Na skladě
1 990 Kč
Kategorie: Rémy Martin
 

Originální dřevěný humidor na doutníky značky Rémy Martin.

Humidor neboli zvlhčovač na doutníky zajistí doutníkům stálou a konstantní vlhkost, navíc je určitou ozdobou kuřácké sbírky. Je vyložen cedrovým dřevem a vybaven vlhkoměrem a polymerovým zvlhčovačem. Zvenku ho zdobí logo Rémy Martin.

Skvěle doplní jakoukoli láhev Rémy Martin a spolu tak vytvoří krásný dárek.

Rozměry: 23 x 19 x 7 cm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

remimartin_logo

Cognac Rémy Martin se vyrábí od r. 1824, v r. 1991 došlo k spojení s společností Cointreau a vznikla tak společnost Rémy-Cointreau.

Cognac Rémy Martin má zlatou, až jantarovou barvu. Ve vůni projevuje stopy kandovaného ovoce. Chuť Rémy Martin je zaoblená a lahodná, plná, s příjemnou ostrostí. Rémy Martin V.S.O.P. je vyroben z vinných hroznů sklízených v oblastech Grand Champagne a Petite Champagne. Jen takový cognac smí užívat prestižní označení "Fine Champagne Cognac". Každý třetí V.S.O.P. cognac prodaný ve světě nese značku Rémy Martin.

Koňak (cognac) je nejznámějším typem brandy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC (Bureau National Interprofessionel du cognac). Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Musí být vyrobena nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard.Musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni. Koňak ( cognac ) se vyrábí dvojitou destilací vína. Po první destilaci má pálenka 30% alkoholu, po druhé, delší destilaci, se získá 70% koňak. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína.Pravý koňak je pak směs několika ročníků.Při destilaci se používá tradičních měděných destilačních přístrojů kotlíkového typu. Poté destilát zraje nejméně 2 roky v dubových sudech. Délku zrání je poté označena zkratkou na láhvi: VS (very special) – nejméně 2 roky, VSOP (very superior old pale) nebo Réserve – nejméně 4 roky , XO (extra old) nebo Napoleon nebo Hors d’Age – nejméně 6 let.